Free delivery for orders over €75.00

Kattenpis geur verwijderen? Zo doe je dat!

Kattenpis geur verwijderen? Zo doe je dat!

Als je een kat hebt, ken je het probleem waarschijnlijk wel. Het klinkt misschien wat hard, maar er hangt een kattenpis geur in de lucht. Soms is de geur overduidelijk aanwezig, andere keren ruik je het zelf niet eens meer omdat je er zo aan gewend bent. Hoeveel je ook van je pluizige vriend houdt, is de geur van kattenpis in je auot of huis niet wat je wilt.

In deze blog vertellen wij je daarom hoe je de kattenpis geur kunt verwijderen uit je huis. Maar kattenpis geur verwijderen, hoe doe je dat? We geven je vijf handige tips, waarmee jouw huis in no time weer fris ruikt!

1. Grondig schoonmaken om kattenpis te verwijderen

Het klinkt voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten hun leefomgeving regelmatig grondig schoon te maken. Dit is vooral belangrijk als je een kat hebt en nare geuren wilt voorkomen.

Stofzuigen, poetsen en dweilen

Zorg ervoor dat je je huis goed stofzuigt, zodat je de kattenharen en eventueel verspreide kattenbakvulling verwijdert. Neem daarna alle oppervlakken af met een sopje met allesreiniger.

Voor vloeren kun je een speciale enzymatische reiniger gebruiken die de urinezuurkristallen afbreekt, de grootste veroorzaker van hardnekkige geuren.

Voor tapijten, stoffen banken en vloermatten kan je uiteraard altijd kiezen voor onze 100ml autoparfums, die overigens ook prima in huis te gebruiken zijn!

2. Neutraliseer vervelende kattenpisgeur

Als schoonmaken alleen niet voldoende is om je huis weer fris te laten ruiken, kan een spray met enzymatische reinigers helpen. zoals de sprays van Car Parfum officieel zijn ze voor in de auto maar zijn ook ideaal om in huis te gebruiken om de geur te neutraliseren.

Of als je je kat veel vervoerd helpen deze sprays goed om de geur uit je auto te houden. Kies voor een van onze geurneutraliserende sprays met geuren zoals Apple, Fierce, Million. Dit werkt overigens ook bij honden!

Hoe werkt de enzymatische spray?

Spray de enzymatische reiniger direct op de plek waar je kat heeft geplast. De enzymen breken de urine af, waardoor de vieze geurtjes in je huis verdwijnen. Wil je daarnaast een aangename geur in je huis of auto?

Bekijk hier onze autoparfums, die speciaal zijn ontworpen om langdurig een frisse geur te verspreiden: https://www.thecarparfum.com/collections/

3. Houd de kattenbak schoon

Een veelvoorkomende oorzaak van kattenpis geur in huis is een slecht onderhouden kattenbak. Als de kattenbak niet schoon is, kan je kat geneigd zijn om buiten de bak te plassen, wat leidt tot ongewenste geurtjes.

Regelmatig verschonen

Zorg ervoor dat je de kattenbak regelmatig verschoont. Gebruik geurabsorberend grit en maak de bak minstens één keer per week grondig schoon met warm water en een mild reinigingsmiddel.

4. Voorkom plassen buiten de bak

Om te voorkomen dat je kat buiten de kattenbak plast, moet je ervoor zorgen dat de bak schoon en aantrekkelijk is. Dit kan stress, een vieze kattenbak of medische problemen voorkomen.

Houd de kattenbak aantrekkelijk

Zorg ervoor dat de kattenbak altijd schoon is en op een rustige plek staat. Als je kat toch buiten de bak blijft plassen, overleg dan met een dierenarts om medische oorzaken uit te sluiten.

Verwijder kattenpis geur uit je huis en auto

Met deze tips kun je de kattenpis geur uit je huis verwijderen. Combineer deze tips met het gebruik van onze exclusieve of natuurlijke geurneutraliserende sprays, en je huis zal binnen de kortste keren weer heerlijk fris ruiken. 

Altijd fris met The Car Parfum

Wil je ook een frisse geur in je auto? Onze sprays zijn perfect voor zowel thuis als onderweg. Ontdek onze autoparfums voor een langdurige, aangename geur in je auto en huis.

Previous post
Next post