Gratis bezorging voor bestellingen boven de €50,00

Blog The Car Parfum: Hondengeur verwijderen? Zo doe je dat!

Hondengeur uit de auto verwijderen? Zo doe je dat!

Als jij een hond hebt, ken je het probleem waarschijnlijk wel: er hangt een hondengeur in je auto. Soms is de geur overduidelijk aanwezig, andere keren ruik je het zelf niet eens meer omdat je er zo aan gewend bent.

Maar hoe veel je ook van je trouwe viervoeter houdt, zijn of haar geur in de auto, is niet wat je wil. In deze blog vertellen wij je daarom hoe je een hondengeur kunt verwijderen uit je auto. Maar hondengeur verwijderen, hoe doe je dat? We geven je vijf handige tips, waarmee jouw auto in no time weer fris ruikt!

1. Hondengeur verwijderen met schoonmaken

Het klinkt als een voor de hand liggende tip, maar toch vergeten veel mensen hun auto eens in de zoveel tijd grondig schoon te maken. Helemaal als je een hond hebt, en je vieze geuren wilt voorkomen, is het verstandig om af en toe goed te poetsen.

Stofzuigen van de auto

Zorg daarom dat je je auto goed stofzuigt, zo verwijder je de hondenharen van de bekleding. Neem daarna alle kunststof onderdelen van de auto af met een sopje met allesreiniger. Als laatste kun je je bekleding reinigen met een speciale spray voor de bekleding van auto's of dit een keer laten doen, als je het echt serieus aan wilt pakken. 

Stofzuigen van de auto

2. Wat neutraliseert een vervelende hondengeur

Lukt het niet om enkel met schoonmaken je auto weer fris te laten ruiken? Dan kan een spray met autoparfum uitkomst bieden. Kies voor een van onze autoparfums, met geuren als Apple, Ocean of Fresh Cotton.

Hoe werkt The Car Parfum?

Je sprayt maximaal vier keer op de matten of onder de stoel en de vieze geurtjes in je auto verdwijnen als sneeuw voor de zon!

3. Laat de vacht van je hond drogen

De meest voorkomende oorzaak van een hondengeur in de auto, is het vervoeren van een natte  stinkende hond van A naar B. Als een hond nat is, verspreidt de vieze lucht van modder, slootwater en ander vuil zich razendsnel door je auto.

Een belangrijke tip tegen hondengeuren in je auto, is dan ook het afdrogen van je hond. Wanneer je de vacht van je hond een beetje droogt voordat hij of zij in de auto stapt, scheelt dat echt een hoop nare geurtjes. 

4. Hond regelmatig wassen

De vierde tip om een hondengeur te verwijderen uit je auto, is om je hond regelmatig te wassen. Zeker wanneer je hond vaak zwemt, is het verstandig om hem of haar met regelmaat met speciale hondenshampoo te wassen. Wist je dat je bij sommige tuincentra, een speciale hondendouche hebben?

Zo blijft jouw badkamer netjes en zorg je ervoor dat je hond lekker ruikt. 

5. Doorwaaien tegen vieze geurtjes

En dan de laatste van de vijf tips om hondenlucht uit je auto te verwijderen. Het is eigenlijk een hele simpele tip, die toch verrassend goed werkt; zet eens in de zoveel tijd je ramen open en laat het goed doorwaaien in de auto. Je zult zien dat de nare geur dan snel verdwijnt. De wind is een effectief middel tegen de hondengeur in je auto. 

Wij vonden deze video van 8+ jaar geleden, maar de boodschap blijft nog steeds relevant.

Kom van hondengeur af in jouw auto

De bovenstaande tips zullen vast en zeker helpen om de hondengeur uit jouw auto te verwijderen. Helemaal als je de tips combineert met het gebruik van één van onze exclusieve of natuurlijke autoparfums!

Binnen de kortste keren ruikt jouw auto weer heerlijk fris. 

Vorige post
Volgend bericht