Gratis bezorging voor bestellingen boven de €75,00

Stinkt de airco van jouw auto? Zo kom je ervan af!

Stinkt de airco van jouw auto? Zo kom je ervan af!

Het hebben van een airco in de auto die stinkt, staat het rijplezier al snel in de weg. Een vieze geur kan niet alleen het rijplezier bederven, maar ook een teken zijn van problemen met de airconditioning. Als je last hebt van een muffe geur in de auto is het belangrijk om deze op te lossen om vervolgens weer met een fris geurende auto de weg op te gaan. In deze blog lees je hoe je hier snel van afkomt!

The Car Parfum Stinkt de airco van jouw auto? Zo kom je ervan af!

Oorzaken stinkende airco

Een airco in de auto die stinkt kan meerdere, niet zo frisse, oorzaken hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende boosdoeners voor je op een rijtje. 

1. Vocht en schimmel

De nummer 1 oorzaak van een stinkende airco is vocht en schimmel. Wanneer vocht zich ophoopt in het airconditioningsysteem, kan dit, vooral in combinatie met warmte, een ideale omgeving creëren voor schimmel- en bacteriegroei. Ook het langdurig gebruiken van de airco kan de groei van deze ongewenste vrienden stimuleren. Het is dan ook niet zo heel gek dat de airco in de auto gaat stinken.

2. Vuil en stof

Daarnaast kunnen vuil en stof kunnen zich ophopen in de aircofilters en de ventilatiekanalen van de auto. Na verloop van tijd kunnen deze deeltjes gaan rotten en een onaangename geur veroorzaken. 

Soms kunnen ook bladeren, insecten of ander organisch materiaal vast komen te zitten in de airco-onderdelen. Wanneer deze materialen beginnen te ontbinden, kunnen ze een vieze geur afgeven.

The Car Parfum Oorzaken Stinkende Auto

Over het algemeen is een stinkende airco in de auto niet direct schadelijk voor de gezondheid. De aanwezigheid van schimmels, bacteriën of ander vuil in de luchtkanalen kan bij sommige mensen op lange termijn allergische reacties of ademhalingsproblemen veroorzaken.

Het is daarom wel belangrijk om zo snel mogelijk onderhoud aan de airco te laten plegen en de vieze geur uit de auto te verwijderen.

Neutraliseren geur auto

Naast het laten repareren van de airco is het prettig om snel weer een frisse geur in de auto te hebben. Dit is de snelste en gemakkelijkste oplossing om weer met een fijn gevoel de weg op te gaan.

Geurtje voor in de auto

Autoparfums zijn handig om die vervelende geurtjes uit je auto te krijgen. Gewoon een paar sprays op de vloermatten voor of achter in de auto en voilà. Je heb een lekker geurtje in de auto!

Kies bijvoorbeeld voor de geur Million, deze raden wij aan voor een frisse geur in de auto. Fresh Cotton is ook een prima keuze, hiermee creëer je een prettig en aangenaam gevoel in de auto. 

Een andere goede oplossing om snel van een stinkende geur uit de airco af te komen, is de CarBar. Deze bevestig je met behulp van de meegeleverde clip direct aan het ventilatiekanaal en geeft geleidelijk een frisse geur af in de auto.

De CarBar is verkrijgbaar in drie geuren, waaronder onze bestverkochte geur ‘Paul’. Deze geur is gegarandeerd een instant hit onder jou en je medepassagiers.

Geur auto verwijderen

Naast het gebruik van een autoparfum of CarBar is het ook belangrijk om de kern van het probleem aan te pakken, anders blijft de vervelende geur terugkomen. Met deze tips kun je weer genieten van een frisse en aangename rijervaring en los je een stinkende airco in de auto op!

  • Controleer en reinig de luchtfilters. Vergeet niet om ook de ventilatieopeningen schoon te maken, want daar kunnen zich stof en vuil ophopen. 

  • Gebruik een speciale airco-reiniger die schimmels en bacteriën aanpakt. Spuit het in de ventilatieopeningen en laat de airco een tijdje draaien.
     
  • Laat de airco geregeld controleren door een monteur. Deze kan problemen al vroeg signaleren en verhelpen. 

Kortom, zo kom je van je stinkende airco af

Een airco die in de auto stinkt, is natuurlijk niet prettig. Maar een vieze geur in de auto kan ook nog andere oorzaken hebben. Honden kunnen, hoe lief ze ook zijn, een vervelende geur achterlaten. 

Lees ook onze blog hoe je een hondengeur uit de auto verwijdert. Ook roken in de auto kan zorgen voor een onaangename geur in de auto, vooral voor niet rokende medereizigers.

Wil je hen ook een aangename rijbeleving geven? In dit blog lees je hoe je een rookgeur verwijdert uit de auto.

Vorige post
Volgend bericht